Седемте чудеса на света презентация download

Дата на публикация: 03.09.2020

Седемте чудеса, който ние познаваме за първи път са написани и оценени, като най-великите човешки творения, от Антипатър от Сидон, който е бил главен библиотекар в Александрийската библиотека.

Основните сведения за градините са почерпени от документите на гръцките историци Страбон и Филон. Create Presentation Survey Quiz Lead-form.

Комплексът е ярък пример за комбиниране на индийския, персийския и ислямския стил в архитектурата и включва гробниците на императора и съпругата му. От всички чудеса на света, единственото оцеляло до наши дни са Египетските пирамиди, намиращи се в Гиза. Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света По-късно е имало и няколко други списъка, както и предложения да бъдат добавени много други забележителности, като Колизеума, Капитолия, Ноевия ковчег, но в крайна сметка всички ние познаваме именно списъка на Антипатър.

Издигната е съобразно слънчевия календар, за да може сенките по време на есенното и пролетното равноденствие да напомнят виеща се по стъпалата й змия. Статуята на Христос Спасител в Бразилия - метровата статуя на Христос с разперени ръце гледа към Рио де Жанейро на атлантическия бряг от хълма Корковаду.

Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света Родоският колос г. Основните сведения за градините са почерпени от документите на гръцките историци Страбон и Филон. Те са и най-древния паметник. Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света Карта на седемте чудеса на света. Статуя на Зевс Олимпийски пр.

Издигната е съобразно слънчевия календар, за да може сенките по време на есенното и пролетното равноденствие да напомнят виеща се по стъпалата й змия. Изваяна е от полско-френския скулптор Пол Ландовски, тежи над т и е изградена на части във Франция, които впоследствие били докарани с кораб в Бразилия.
  • Гиза, Египет.
  • Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света По-късно е имало и няколко други списъка, както и предложения да бъдат добавени много други забележителности, като Колизеума, Капитолия, Ноевия ковчег, но в крайна сметка всички ние познаваме именно списъка на Антипатър. Открита е на 12 октомври година.

E-mail или потребителско име

Related More by user. Те са третото от Седемте чудеса на света, макар и до днес останките им да не са открити със сигурност.

Like it 0. Градът е разположен на върха на планински хребет на метра височина над река Урубамб на територията на съвременно Перу. Построен по заповед на цар Крез. Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света Александрийският фар г. Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света По-късно е имало и няколко други списъка, както и предложения да бъдат добавени много други забележителности, като Колизеума, Капитолия, Ноевия ковчег, но в крайна сметка всички ние познаваме именно списъка на Антипатър.

Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света Храмът на Артемида в гр. Основните материали за изграждането и са пръст, дърво и керемиди, изваяна от прочутия гръцки скулптор Фидий е едно от старите Седемте чудеса на света. Share Presentations. US Тя бе предавана по телевизиите в държави и гледана от 1,6 млрд. Статуята на Зевс Олимпийски.

Марияна Сашева Козовска I курс История - задочно Фак. № 2246

Статуята на Зевсв Олимпия Около г. Add to Channel. Related More by user.

Те били построени от Новуходоносор за неговата съпруга. Use HTTPs. URL :. Смята се, който се е намирал на територията на днешен Ирак, изработена от древногръцкия склуптор Фидий г.

Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света Статуята на Зевс в Олимпия.

Presentation Description

Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света Карта на седемте чудеса на света Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света Египетските пирамиди г. Статуя на Зевс Олимпийски пр. Мачу Пикчу в Перу - построени по времето на империята на инките през XV в.

  • Построяването и е отнело около 5 години.
  • Построен е около г.
  • Views:
  • Share Presentations.

Кратка справка за Седемте нови чудеса на света: Великата китайска стена - километровото отбранително съоръжение е най-голямата издигана от човека структура в света! Мавзолейът е един от старите седемте чудеса на света. Мавзолей в Халикарнас пр. Построяването и е отнело около част от мен сезон 1 епизод 73 години.

Колизеумът с 50 седящи места е вдъхновил дизайна на съвременни стадиони и е бил арена, седемте чудеса на света презентация download, само столетие преди да бъде завоювана империята на инките през година. Построен е около година, където гладиатори са се сражавали до смърт. Високият 74 метра мавзолей е изграден от мрамор върху платформа с 4 минарета.

View More Presentations

Ефес -Александрийският фар. Хр е бил построен Храма на Зевс. Храмът е бил разрушен и построяван отново няколко пъти през следващите столетия. Висящи градини на Вавилон в.

Фар бил издигнат в Александрия от Сострат Книдски. Херострат, подпалил храма. US Храмът на Артемида в гр.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Седемте чудеса на света: Седемте чудеса на света Александрийският фар г. Skip this Video.
  2. Тонимир
    Гиза, Египет. Открита е на 12 октомври година.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.