Фактура подписана с електронен подпис

Дата на публикация: 04.09.2020

Основното им предимство обаче е бързото и лесното съставяне, както и изпращането им до получателите. Начало За е-invoice Обща информация.

Спестете време, усилия и пари с електронните фактури от e-invoice. За да превърне, фактурата, съставена от счетоводната система, във валиден електронен документ, то тя трябва да бъде подписана с валиден универсален електронен подпис. Мартин Калчев. Ако продължиш да използваш сайта, потвърждаваш, че приемаш използването на "бисквитки". Регистрация по ЗДДС.

Чрез използването на онлайн фактуриране, която издава фактури. Достъпът до системата е максимално подсигурен, всеки търговец има възможност за бърза проверка и дистанционен достъп до издадените фактури, чрез едностранно криптирана връзка от страна на сървъра през SSL. По договаряне. Счетоводна система.

Ползи за участниците в efaktura.

По email пристига само известие, че има отправена електронна фактура към вас, в системата на efaktura. Очаквам да пристигне по email и като влезеш си я виждаш, разпечатваш я и я осчетоводяваш.

Необходим ли е електронен подпис?

Порових се в нета и видях,че се изисква съгласие на отсрещната страна и важно изискване е документът да не може да се променя. Ниски разходи за съхранение Обработката е по-бърза и по-евтина.

От идея до устойчив бизнес. Мирослав Запорожанов. Как така аз като купувач да мога да получавам от едно място всички фактури? На съставител указваме името на лицето, съставило документа и ги изпращаме на контрагентите ни без подпис и печат.

Електронните фактури, представяни през системата са равностойни на хартиения еквивалент и не е нужно да бъдат разпечатвани при евентуална проверка от страна на данъчните органи.

Достъпът до нея става чрез сайта на Efaktura. Ако искате да подпишете PDF обаче и подписът да стои на листа, фактура подписана с електронен подпис, signature field се създава само със специални програми, безплатна и се работи лесно с нея.

Хартиеното копие не е. Конференции Предстоящи семинари Проведени семинари. Препоръчваме я на .

Законни ли са електронните фактури?

Законът за счетоводството придвижа, че счетоводните документи могат да са на хартиен или технически носител , а Законът за ДДС определя фактурата като данъчен документ, който може да се издава ръчно или автоматично. Лесен за употреба инструмент за подписване на фактури. Те нито ми искат потвърждение на получаването,нито пък аз пазя "оригинала".

За Бизнеса.

Хартията ни стои на склад - плащаме страшно много пари, издаващи електронна фактура, на всичкото отгоре трябва и данните да са защитени.

Важно за всич. Select the newsletter s to which you want to subscribe or unsubscribe. Доставчици на удостоверителни услуги, фактура подписана с електронен подпис. Електронната фактура е електронен документ по смисъла на чл.

Бърза ПОРЪЧКА

Защо електронна фактура? Фактура, подписана с УЕП. С efaktura, няма повече нужда да трупате хартиени фактури. Ще отговаря ли изготвеният документ на изискванията?

  • Електронната фактура е в съответствие с българското чл.
  • При промяна подписът вече отпада от файла.
  • Ако желаете можете да научите повече тук.
  • Няма никакви разлики между двете.

Публична администрация. И затова ми се искаше да използвам електронния подпис, за да може да отговори на различните изисквания. Важно за всички, не се изискват печат и подпис, всеки търговец има възможност за бърза проверка и дистанционен достъп до издадените фактури. Банксервиз АД, отправи запитване към НАП относно валидността, за да са спокойни, е дали тя има нужда от електронен подпис.

Категории продукти. Чрез използването на онлайн фактуриране. Разработената от Банксервиз АД. При издаването на електронна факту. Спасете дърво и не разпечатвайте безмислено Вашите фактури, фактура подписана с електронен подпис.

Inv.bg Помощ

Фактът, че електронната фактура се издава електронно и се изпраща до получателя си по електронен път, не я превръща в електронен документ и не се налага тя да бъде подписана с електронен подпис. Законът за счетоводството придвижа, че счетоводните документи могат да са на хартиен или технически носител , а Законът за ДДС определя фактурата като данъчен документ, който може да се издава ръчно или автоматично. Повишеният контрол и намалените разходи са само едно от част от предимствата на нашата система.

При теб файлът изглежда така,както при мен - с подпис. Всички, загрижени за околната среда и промените в климата.

Какво е необходимо за издаване на електронна фактура. Получатели на голям брой фактури.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Жирма
    Доколкото в запитването не става въпрос за електронен документ, то не намираме за уместно да се изисква хартиен или технически носител на счетоводна информация да бъде подписан с електронен подпис, тъй като подобно изискване не е заложено в чл. Електронната фактура е идентична на хартиената, но я издавате и достига до вас по електронен път.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.