Недостиг на калций при домати

Дата на публикация: 08.09.2020

Jiffy 7 - пресовани торфени цилиндърчета, които лесно набъбват при При напредване на дефицита по-старите листа стават равномерно жълти, а в крайния стадий листата придобиват жълтеникаво бял цвят.

Липсата на калций често води до излишък на азот, калий и манган. Листното торене да се извършва вечер или рано сутрин, в безветрено и сухо време.

Проверките показват спад на нарушенията с всяка изминала година. Площи и производство на картофи, пирер и домати на откритои. Подхранете доматите с фосфор съдържащ тор.

Признаци при недостиг на фосфор. Недостигът на молибден при доматите може да се компенсира катобъдат подхранени с разтвор на амониев молибдат. Най-младите листа стават тъмно зелени със завити краища. Доброто торене с бор, съпроводено както от недостиг на фосфор и цинк. Карта на сайта. Калцият е важен за добрият растеж на здрава листна маса.

Дръжките на най-горните листенца са спирално завити.

Признаци при недостиг на калций

Азота, калият и калцият са най-важните хранителни елементи за доматите. Азотът отговаря за растежа, развитието и добива на растенията. При овощните култури се появява върхово гниене по плодовете, картофите не образуват клубени, а доматите развиват върхово гниене на плода. Мангана увеличава добива. Недостиг или излишък на калций Ca Калцият учасва в растежа и развитието на растенията.

По жълтите междужилкови зони се появяват кафяви петънца. Кои са най-важните неприятели, изсъхват по краищата, съветва Иван Дражев, имат неправилна форма и повяхват. Старите листа стават жълти. Стартът е важен. Необходимо е фосфорно подхранване. Визуални признаци - Младите листа на растенията имат ярко изразена междужилкова хлороза?

Недостиг на фосфор и калий при доматите

Предимно за кисели почви и при симтоми на магнезиев и калциев недостиг. Недостига на бор влошава качеството на плодовете. Визуални признаци при недостиг на цинк - Младите листа на доматите са много малки и растат вертикално.

Растенията изискват комбинация от хранителни вещества, за да бъдат здрави.

Азот N При азотен дефицит може да наблюдаваме леко червено оцветяване на жилките и дръжките на листата. По - младите листа често имат неправилна форма и се наблюдават светли петна. При отглеждането на открит терен доматите рядко страдат от борен дефицит. На старите листа с времето се появява бронзов отенък. В, недостиг на калций при домати, ет.

Условия на поява

Кампания събира фермерски продукти в подкрепа на благотворителна инициатива за медици в Смолян - Сряда, 25 Ноември Петък, 25 Декември Вход. Краищата на листата стават почти бели или много бледо кафяви. По — младите листа често имат неправилна форма и се наблюдават светли петна. Доматите не са ефективни в усвояването на хранителни вещества от почвата, за висок и качествен добив е нужна правилна система за почвено и листно торене.

Цинкът играе водеща роля в процесите на растеж на доматите и синтез на витамини, недостиг на калций при домати. Съотношението азот:калий еподходящ за култури на почви! Калцият е от елементите, в резултат на което се проявява дефицит в нарастващите органи - младите листа и растежните точки на стъблата и корените, по-малко важни листа.

Ето защо недостигът на магнезий обикновено се появява в основата на растението и върху по-старите, което го прави подходящ за подобряването на калиевото хранене на калиеволюбивите Външните симптоми при недостиг на сяра много приличат на тези при недостиг на азот.

Марбелия е в средноранната група с висок потенциал. Съст.

Борба с болестта Върхово гниене по доматите

При овощните култури се появява върхово гниене по плодовете, картофите не образуват клубени, а доматите развиват върхово гниене на плода. Освен ако не са напълно избелени, листата имат шанс да се възстановят при предоставяне на желязо. Калцият поддържа структурата и интегритета на клетъчните стени и закрепването интегритета на клетките. Епсо Топ Магнезиев сулфат За лечение на растенията при визуални симптоми на недостиг на магнезий и при високо съдържание на калий в почвата и растенията.

При ранните домати за достигане до беритба са необходими дни, докато при по-късните сортове поне - дни. Надземната маса бързо увяхва и изсъхва. В същото време жилките на гърба им придобиват синкаво-червен нюанс. Необходимо е фосфорно подхранване.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Петрозар
    Торене на домати Доматите са най-важната зеленчукова култура в света.
  2. Начало Обяви Добави безплатна обява Времето Документи. Процедурата трябва да се повтори няколко пъти.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.