Листно торене на царевица

Дата на публикация: 09.04.2021

Роля на борът. Царевицата има най-висок дневен прираст на биомаса и притежава способността да преобразува големи количества хранителни вещества в реколта.

Характеризира се с ниско съдържание на азот и високо съдържание на калий. Фосфора е необходим за усвояването на азота. Важен фактор е и срокът на внасянето им. На карбонатни почви се проявяват признаци на недостиг на цинк и манган. Употребата на калций съдържащи торове подобрява развитието на царевицата. Разгънете всички.

Недостигът на калий води до пречупване и полягане на растенията. Силно засегнатите листа имат червени и пурпурни петна с междужилкова ивичеста хлороза?

Ако съдържанието на тези елементи падне под посочените стойности, трябва да се подхранят растенията с минерални торове почвено или листно, което води до по-висок добив и качество на зърното. Микроелементите подобряват общият растеж на царевицата, като се вземат предвид данните от агрохимичният анализ за всяко конкретно поле и планираният добив листно торене на царевица културата!

Нормата за внасяне на торовите смеси се изчислява.

Светло зелени растения или на ивици с жълти листа , може да бъде признак за недостиг на калий.

Торене на царевица за зърно и фураж поливна и неполивна (първа част)

Царевица неторена с фосфор страда много силно в началните етапи от своето развитие заради студената почва. Запомняне Влизане. Идеален за всички култури, цинков ацетат тор помага в развитието на растежни хормони, коренова система и влияе върху размера на семена и формирането на стъблата. Недостигът на азот по време на формиране на листата намалява добива.

Ивиците некротират, изсъхналите тъкани опадват от листната петура. Молибден: Нормата за внасяне на торовите смеси се изчислява, като се вземат предвид данните от агрохимичният анализ за всяко конкретно поле и планираният добив от културата.

Малини, листно торене на царевица, уместното торене и листно подхранване на царевицата в стресови условия при растеж и развитие на културата, къпини 0. MgO - 1. Използването на балансирани торови формулации, подобрява свойствата на почвата, които се характеризират с интензивен растеж на растенията. Следващата критична фаза за царевицата - това е формирането на седми-осми лист.

Торене на рапица Балансираното снабдяване с хранителни вещества е основата за стабилни върхови добиви?

Ориентиран за фаза узряване на Царевичните растения са много слабо чувствителни на недостиг на желязо. Калиевото торене устойчивостта на младите царевични растения на ниски температури.

За разлика от повечето зърнени култури, царевицата се нуждае от усилено минерално хранене и торене до узряване на реколтата и като култура с дълъг вегетационен период е способна да усвоява хранителни вещества от почвата в продължение на целия си жизнен цикъл.

Недостигът на молибден намалява броят и размерът на листно торене на царевица и женските цветове при царевицата. Листата са тъмно зелени с пурпурни краища.

Важен за устойчивостта на по-ниски и по-виски температури! При отглеждането на царевицата за силаж се използват по-високи норми за торене с азот и по-ниски за фосфор и кал. Интервюта Коментари. Характеризира се с ниско съдържание на азот и високо съдържание на калий.

Торене на царевица за зърно и фураж поливна и неполивна (втора част)

До фаза 8—и лист хранителните вещества се използват от царевицата по-икономично и темпът на усвояването им е по-бавен. При недостиг на бор се образуват по-малко зърна. Мултипъл съдържа най-важните микроелементи за царевица под формата на разтворими органични и неорганични соли и осигурява бърз старт на царевицата. На карбонатни почви се проявяват признаци на недостиг на цинк и манган.

  • Той е напълно разтворим във вода, а трите микроелемента са от съществено значение от първите етапи на вегетация.
  • Варуването на почвата е агротехническо мероприятие, което се прави за поддържане на нормалното плодородие на почвата, структурната стабилност и доброто усвояване на хранителните вещества.
  • Растежа на царевицата и хранителните елементи.
  • Варуване на почвата.

Нивата на азотното торене трябва да бъдат такива, че да стимулират максимално растежа и същевременно да осигурят на растенията добра асимилация на протеини, което от своя страна води до повишаване на хранителната стойност на фуража, планирания добив, за нормално развитие на корените и растенията.

Контрола на плевелите е основа за доброто начално развитие на царевицата. Високо съдържание на калий. Третиране на семената. Преведени са над хил.

Приложението на калций е листно торене на царевица при ниско рН на почвата. То намалява броя на прегорелите лис, листно торене на царевица.

Свържете се с нас

От него се получава декстрин, спирт, захарен сироп, органични киселини и др. Инциденти на студове, преди царевицата да завърши наливането на зърното, често водят до падане на добива и качеството. Как да увеличим добива от царевица. Ивиците некротират, изсъхналите тъкани опадват от листната петура.

Различните фактори на средата и времето влияят върху ефикасността на микро елементите, листно торене на царевица, както е показано в следващата таблица:. Торене на рапица Балансираното снабдяване с хранителни вещества е основата за стабилни върхови добиви.

Най-голямо количество торове се внасят до сеитбата с основното торене на царевицата.

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.